Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, December 29, 2010

Majlis Untuk Baby

Assalamualaikum :)

Minggu lepas beberapa hari tidak dapat berada di atas talian.cheh,saje nak bg nampak ayat tu macam panjang kan ;p. aha,sebab dah x dapat online,rainbow pun x terhapdet.nak berlari2 ke blog lain pon x sempat. dan bila dah dapat online ni,rasa macam banyak gila benda dah tertinggal. penat woo nak kejar2 blog2 lain.fuhhh!cemana ek depa bole hapdet belog sehari sampai 2-3 entry?tabik spring la weh! *bagi ombak* eh,sebab apa agaknya ye 'aku si penganggur' ni busy sangat? iyer,sebab jumaat lepas (24th Dec '10) ada majlis cukur jambul & majlis berendoi untuk baby arif naufal.dan semestinya aku salah seorang orang kuat untuk majlis itu.malas nak cita banyak,jum ushar gamba! wee!! >.<




The Props



The Foods



The Baby :)
*Tengok betapa nyenyaknya dia tdo dalam buaian berbunga2 sambil didodoi dengan Dendang Siti Fatimah!*



 The Ceremony
*Bahagia diapit dua2 nenek*



The Souvenir






Wednesday, December 22, 2010

ROFL! XD

Assalamualaikum :)

These happens during our dinner just now.lol!


1.my nephew - Ariff Zulkarnain aka yep-yep (3yrs old)


Kakak aku           : Yep2 nak buah tak? *menuju ke dapur*
Yep2                  : nak mama nak! *bukak pintu,keluar rumah*
Semua orang       : ehh..nak pegi mane tu??
Yep2                  : nak uah..nak uah.. (keluar)
Semua org          : hahahaha! :D 


2. my niece - Seri Fatimah (8yrs old)



Seri              : Ibu,kalau kita derma kan hati kita kat orang kan, kita masih boleh cakap dalam hati lg ke?
Semua orang : hahahaha! :D 





gamba innocent


 gamba x berapa nak innocent

p/s :  baru 2 hari kot diorang balik cuti sini!
 
 

Monday, December 20, 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODYSHOP UNTUK DIMENANGI

Assalamualaikum :)


Aritu kan aku join kontest blog terkemas (entry b4 ni). aku tag cik has.skali die bantai tag aku untuk 2 kontest sekaligus.tamak haloba betul cik has tag aku naa ;p tapi 2-2 kontest tu aku xdpt join. sbb 1 kontest tu closed arini.wuwuwu.xsempat.1 lagi tu plak -  peace contest.aku nak join,tapi aku baru sedar yang rupa-rupanya,aku dah lame gile x buat peace dlm gmbar.ini serius!klu ada pon pic snap sniri =.=' dan itu sgt x cool. aku frust.oleh sebab itu,aku join kontest lain.dengan harapan boleh hilang kekecewaan aku tu ;p aku join kontest ini :

Klik gambar untuk info

-
-
-


TERBANG BERTINGKAT TINGKAT
 (ni kira 3 words x eh? ;p)

-
-
-
-
Prizes die :


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00


aku tag : achan . tanggang. haziq

aku tag blogger jantan laki sebab aku taw budak laki memang suka lompat2.ngee~


p/s : aku yg tengah2 tu taw! >.<




Sunday, December 19, 2010

Kontest Blog Terkemas

Assalamualaikum :)


1st time aku nak join kontest.waa.wee.wuu!!*tunjuk betapa semangat dan excited sebab cuba benda baru :p*




aku tag : has . shidarina . qila

lomo

Assalamualaikum :)

Dulu kan,ada 1 masa ni tetiba je,yer tetibe je ada 1 fenomena.org sana sini duk sebut2 pasal lomo.semua org suke gmbar lomo.nmpk klasik,unik,cantik!kamera lomo pun sangat sangat sangat lah cute nye!!padahal lomo tu dh lama ada.tapi kitorg2 ni je yg mcm jakun gile,baru dapat tau.hehe!

tapi waktu tu suka pun nak buat apa kan.selama ni da bertahun2 pasang angan2 nak beli DSLR pun tak tercapai lagi.tetibe dapat tau pasal lomo.diam2 je sudah kan.kaedahnye,kamera digital biasa tu pun xmampu nak beli lagi kot!selalu pinjam abang punye kamera je =.=' tapi selalu guna camera henpon nokia je okeh.

Camera lomo yg cute bagai nak ...... *isi snirik*

semalam,tengah berblogwalking ke belog sarah ramona, ade entry die pasal lomo nih.die kate die edit lomo effect guna photoshop.n i was like "huh??bole fake create lomo image gune photoshop ke?" iyer kawan2,selama ni,mati2 aku ingat nk dapatkan lomo image tu kena mesti,wajib captured by lomo camera SAHAJA! oh,aku sangat sangat noob bukan?! *nodding*


oleh yang demikian,aku terus mengGoogle "how to create lomo effect by photoshop" dan aku mcm terkejut gile sebab senang gila babi nak wat! *bape banyak gile daaa~ * walaupun hasil nya kompem la kureng sikit kan,tp orait ape..dari nk bazir2 kan duet beli camera lomo yg kiut gile nak mati tu kan!sekadar ubah2 colour sikit,then tmbah vignetting.rase mcm x dpt terima akal pulak.hahaha :D kat bawah aku upload lah sikit2 image yg aku edit.eh,ini semua aku edit secara pantas n ikut 1 source je.maybe if da belajar tutor dari byk2 source,skill bole lg mantap dan effect lomo bole jadi lebih hebat.mungkin!





Thanx to memek,menjadi subjek ujikaji ;p









Jangan kutuk okeh.baru buat sekali try da excited nak upload.ya,itu aku.! ekeke.xpe2,nnt da pro lagi sikit,upload lagi.bru bole compare.ade improvement ke x.ye dak??
fish eye effect masih dlm proses pembelajaran.ade masalah sikit dengan edges yg kureng sharp.cmna nak buat ek?


Tuesday, December 14, 2010

rahsia tidur lena

Assalamualaikum :)


Nak tau rahsia tidur lena dengan penuh selesa dan rasa cute macam ni?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ok.pastikan anda juga ada socks yg cute macam ni!
XD

dulu berjalan,sekarang berlari pulak!

Assalamualaikum :)


Lame gile kot x updet Rainbow.entah kenapa,lately ni seems like I cant finish my words.setiap kali eksaited nak tulis post baru mesti entry xde ending.intro bukan main cun,gempak.Tapi mcm tergantung mcm tu je.Last2 duduk dalam draft diam2 T.T nak continue pun dah xde perasaan sangat.dah basi.

Tapi harini kena tag dengan shidarina dalam post BlogLarian.Walaupun aku macam blur2, apekemenda BlogLarian nih? Trafik blog tu apemende? sebab aku buat blog ni bukan untuk berbisnes.Dan aku tau aku bukan ade talent nak tulis blog hebat2 pun.Jadi aku memang x expect sape2 untuk jadi follower Rainbow.tapi sebab dia kata boleh blogwalking dgn cara yang lebih hebat.aku buat jugaklah.hebat macam mana tu aku xtau.sebab dah daftar barulah tau kan.hehe!

1st step - Jadi Follower BlogLarian
2nd step - Letak ini :

3rd step -
Saya suka berblogwalking kerana saya tak ada kerja lain nak buat. sangat suka membaca.Dan blogwalking is a new definition of reading.Dengan berblogwalking,saya boleh dapat apa2 sahaja info x kira tentang fesyen,agama atau apa2 sahaja dan dapat tau emosi orang lain dalam waktu yang sama :)
4th step - saya tag : dhiera . immjeff . plasterkuluka


5th step - letak link entry ini dekat sini

Ok.Done! Lepas ni boleh la aku berlari2 walaupun xde siapa yg kejar  !







Monday, November 15, 2010

jst another mr frog

ppl always giving u hope..
bt nobody stay..but nobody stay..

ppl always say that they love u..
bt nobody stay..but nobody stay...

Monday, November 8, 2010

jom buat ujian warna!

Assalamualaikum :)

Aritu ada baca belog sue anna joe. adelah bace 1 post die pasal quiz color test.aku pun tertarik nk buat.bak kate kawan beliau,org pompuan mmg suke buat quiz2 mcm neh.n yes,i am a girl..ekeke..

ok,moh tengok result quiz aku!


Result color test aku..aku suke kaler merah ke?rase mcm biru..haha :D
*klik kt gmbr klu nk tgk besar2!*


Result career test based on color test 
*aku buh 32 /40 je*

Da dpt result color test tu,kite bole taw top 40 career yg sesuai dgn personality kite..oh yer,result personality test plak lpas ni okeh~ sebabkan die bg top 40,mesti ade variation dlm skop keja yg die bg ni kan..so,aku cube la categorized kan..ikut ape?ikut suka ati aku! hahaha...
kalau korg tgk (kalau malas nk tengok pon xpe) kat result aku tuh,aku dah tick2 dgn 3 colour berbeza2..

(1) kaler merah ke oren tah tu :skop keja mcm ade unsur2 medical sikit..cth yg aku dpt- nursing,dietetics,medical,surgical,pharmacy,mental health.... 

(2) kaler ijau : skop keja yg mcm ade unsur2 babysitter,teaching and deal with org ramai..xtaw la ape terms die..sosialogi kot?haha..suka ati! cth yg aku dpt - child care workers,child care aid,english education, pre-elemantary education,community & personal service, sociology,psychology...

(3) kaler kuning :skop keja2 opis..cth yg aku dpt - file clerk,secretaries,word processing,typist...

Then,dari tick2 tu,aku boleh la kire kan skop keja mane yg paling lagi sesuai ntuk aku!haa..n if u all can see,tick kale ijau la paling byk..owh okeh,skrg ni babysitter mmg kerjaya tetap aku =.=' wuuu~ ehhhh..sekejap2..aku blajar 4 taun amek ape?ENGINEERING! okeh,tapi kenapa tade lgsung unsur2 engineering dlm skop keja aku dpt neh?oh tidak!*speechless*

-
-
-
-
-
diam lama
-
-
-
-
-
-
-
-
-
diam lagi
-
-
-
-

uhh..xmao cakap or komen ape2 lagi...moh tgk result personality test pulak...


Top 10 Personaliti aku..hehe~

1- Friendliness - 1st time kot aku dgr word ni.haha..agree lah jugak kot..mmg aku ni bkn type peramah sgt nk carik kwn2 baru..slalu org ckp aku sombong n mcm xde d tempat kejadian..slalu kehadiran aku ade mcm xde je..mmg aku akui,aku susah banyak sikit carik kawan baru..huk2..tp yg mmg betul2 kwn aku,mmg aku jaga..mksud aku,friendship tu yg aku jaga..huhu

2,4,8 - Extroverted,Dependable, Comfortableness - yg ni x x berapa nk pasti lah pulakk..but it would be good if its true..hehe..

3- Feeling - Agree sgt..senang sgt nk simpati kt org..nk marah bdepan2 memang susah..Dah pendam cmna pun,klu da tgk muka org tu senyum,mesti ahhh..lupekan jelaa..ades

5 - Dramatic - Hahaha..yes,i am a drama queen.so what?! ;p 

6,7 - Fun, Intimacy - yang ni kena tanya kwn2 aku kot..so darlingss,betoi ka dak??

9 - Nurturer - owhh...no wonderlah aku boleh jadi babysitter berjaya~ =.='

10 - Being Loved - op cos laa..ade ke org x suka?habaq mai kt ceq...



** tak sangka aku memang banyak berjiwa babysitter! ade ke ayat cmtu?tapi korg fhm kan mksud aku?huhu~ so,kwn2..interesting kan?cubalah buat! :)




Wednesday, November 3, 2010

100Q

Found out this survey and realize how much i miss them! :D I addicted to answer this kind of surveys during friendster at their golden age..wakakaka!

100.your playlist's most played song?
one republic's + lenka's + maher zain's (depends on my moods ;p)

99.your lullaby?
realize - colbie cailat

98.last received call?
encek lan yg bersuara sgt hensem!auww~

97.do you look alike someone?
back then in aysk,ppl alwys tell that i am look alike with kak melis..

96.have you ever told a lie today?
no..not today i guess..im so much in pain to tell a lie today..

95.do you play game?
uhuh..*nodding*

94.where did you meet your loved one for the last time?
....

93.are you eating?
not now..its sleeping time oredi lorh!

92.have some wish for your future?
a lot!but right now,im desperately wishing for a JOB!!!

91.where do you wanna spend your old day?
anywhere with my luvly family

90.your hair color?
black

89.your eye color?
it suppose to be black

88.have some allergic?
nope

87.do you have twins?
I am one and only..tehee

86.are you sick?
yeah..in pain rite now T.T

85.your last silly thing?
cant recall

84.what did you do today?
bergundah gulana about that interview..in pain!

83.are you happy?
no.im in my worst condition rite now.single.jobless.yet in pain!waa~

82.who sit beside you?
nobody

81.where is your mom and dad?
bedroom..tdo derh~

80.do you have a cd of your fave band?
no.

79.last text message?
'akusombong' ;)

78.do you wear glasses?
sometimes..when needed

77.have you ever had any problem with alcoholism?
haha!never ever

76.have you ever had any problem with police?
no..not yet ;p

75.singing at the bathroom?
always

74.will you die for someone you love?
i'll live for someone i love~ wee

73.are you smoking?
never

are you mad?
yess..to everybody..its just this emo thing is getting worst!haihh

72.do you like to sing?
sometimes

71.how old are you when you learn to drive?
honestly?17..but jst get my license last august..haha

70.do you live with your parent?
yeaa

69.rain or sun?
star-ry

68.last chat?
evening tadi dgn mek ti n cik p

67.when will you get married?
how will i know?apedaaa~ *emo lagik*

66.love or money?
both! plisss~

65.last thing made you cry?
almost giving up

64.are you jealous?
kinda

63.can you cook?
yes.a little.an advantage from still unemployed..huu

62.is there anything that disturb you?
this damn bored

61.where do you wanna go?
past. n having those memories back..haha

60.what is your bad habbit?
berlengah lengah ;p

59.do you miss someone?
too many to list

58.do you think that person miss you too?
yess!berani la diorg x rendu akuu!huh

57.can you climb a tree?
a piece of cake ;p

56.how tall are you?
+-160cm

55.have you ever love someone?
oh,come on laa..everybody have

54.are you in love?
not now =.='

53.beach or hill?
both pun best jugak

52.what are your feelings right now?
feeling-less.lemau ouh mcm ni hari2 T.T

51.are you a morning person?
when at home.only

50.do you like reading?
yes i do and i think you're stupid if you think that reading is uncool

err..its supposed 100Q survey..but where r the rest?!!!


Friday, October 22, 2010

perut ku..bukan perut mu..


masa - makan malam
tempat - meja makan

mak : kemana agaknya makanan2 tu pergi?
aku : makanan mane pulak nye mak?
mak : makanan dlm perot nen tulaa..*sambil memuncungkan mulut ke arah aku*
aku : ??
mak : makan bukan main banyak..badan macam tu gak...
aku : =.='

dialog tersebut terjadi setelah 3 bulan aku duduk di rumah.
akhirnya,kini mak percaya duduk jauh dari rumah bukan salah satu faktor penyebab berat badan aku tak penah naik sejak 5 tahun lalu.*betul,berat badan aku xpernah berubah sejak dari matrik*
ya,sebelum ini mak selalu percaya aku kurus sebab duduk asrama..sebab duduk jauh dari dia..dimana makan kena berjimat cermat..makan apa yang ada,tak boleh tambah2..ditambah dengan tekanan semasa belajar dan isu2 persahabatan...

ingin aku tekankan disini, tabiat pemakanan aku tidak dipengaruhi oleh apa2 faktor.aku takkan skip meal.malah,jika terlewat dari masa yg sepatutnya mood aku akan berubah.tak cakap.tak senyum.sampai dapat makanan.walau ada "awakkkk~" yg sgt hensem lalu.aku memang x hirau semua tu kalau da smpai time makan,tapi perut aku x dapat makanan lg.

jadi,aku memang pantang kalau org yg x berapa nak kenal aku cakap cmni kalau jumpa aku "eh,ko ni makanlah banyak sikit..kurusnyerrrr~" *sambil pandang atas bawah mcm jumpa benda aneh*
apa korang ingat aku makan sikit?mintak nasi separuh?x makan sayur?x makan daging?hell NO!
kalau mak kata "arini kita lunch pas zohor lah" aku kata "okey!" tapi........pukul 1245,aku dah bukak periuk sebab dah lewat 15minit dr masa makan aku.perut aku dah x boleh tahan..

sedangkan kat rumah ni pun,kuantiti nasi untuk aku dah sama banyak mcm kuantiti nasi ayah aku.iyer perbezaan lelaki dewasa dgn perempuan xbekerja mcm aku sgt banyak.jadi,jangan cakap aku x berusaha.sekian!
 
Blog Template by Delicious Design Studio