Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Sunday, December 19, 2010

lomo

Assalamualaikum :)

Dulu kan,ada 1 masa ni tetiba je,yer tetibe je ada 1 fenomena.org sana sini duk sebut2 pasal lomo.semua org suke gmbar lomo.nmpk klasik,unik,cantik!kamera lomo pun sangat sangat sangat lah cute nye!!padahal lomo tu dh lama ada.tapi kitorg2 ni je yg mcm jakun gile,baru dapat tau.hehe!

tapi waktu tu suka pun nak buat apa kan.selama ni da bertahun2 pasang angan2 nak beli DSLR pun tak tercapai lagi.tetibe dapat tau pasal lomo.diam2 je sudah kan.kaedahnye,kamera digital biasa tu pun xmampu nak beli lagi kot!selalu pinjam abang punye kamera je =.=' tapi selalu guna camera henpon nokia je okeh.

Camera lomo yg cute bagai nak ...... *isi snirik*

semalam,tengah berblogwalking ke belog sarah ramona, ade entry die pasal lomo nih.die kate die edit lomo effect guna photoshop.n i was like "huh??bole fake create lomo image gune photoshop ke?" iyer kawan2,selama ni,mati2 aku ingat nk dapatkan lomo image tu kena mesti,wajib captured by lomo camera SAHAJA! oh,aku sangat sangat noob bukan?! *nodding*


oleh yang demikian,aku terus mengGoogle "how to create lomo effect by photoshop" dan aku mcm terkejut gile sebab senang gila babi nak wat! *bape banyak gile daaa~ * walaupun hasil nya kompem la kureng sikit kan,tp orait ape..dari nk bazir2 kan duet beli camera lomo yg kiut gile nak mati tu kan!sekadar ubah2 colour sikit,then tmbah vignetting.rase mcm x dpt terima akal pulak.hahaha :D kat bawah aku upload lah sikit2 image yg aku edit.eh,ini semua aku edit secara pantas n ikut 1 source je.maybe if da belajar tutor dari byk2 source,skill bole lg mantap dan effect lomo bole jadi lebih hebat.mungkin!





Thanx to memek,menjadi subjek ujikaji ;p









Jangan kutuk okeh.baru buat sekali try da excited nak upload.ya,itu aku.! ekeke.xpe2,nnt da pro lagi sikit,upload lagi.bru bole compare.ade improvement ke x.ye dak??
fish eye effect masih dlm proses pembelajaran.ade masalah sikit dengan edges yg kureng sharp.cmna nak buat ek?


6 warna pelangi!:

Sarah-rah-rah said...

awak awak, saye baru beli camera diana f+ :) jeles tak jeles tak? camera lomo ni murah laa, tapi yang makan duetnye sbb dia film, so kene beli film and cuci gmbr. harga normal kamere lomo is rm200. tapi yg 100, 80 pun ade:D bukak laa sini, beli online jum!

http://www.theclickshop.net/

oniechan said...

a ah2,tulaa.ritu kwn ade jual camera lomo ni.price die 170 jer.owh,sgt rase tergugat!tp tgh spend money 4 sumthing else laaaa T.T

azureEn said...

tapi camera lomo ni nk cuci film dye ade certain tempat je kan..? aritu teman kawan beli dekat reepcurl. org tu ckp nak cuci cari kedai gamba yg lame2, err leceh gile -__-"

btw, i tanak beli lomo. but teringiiiiiiiiiin (kalau boleh nak panjang lagi nie haha) sangat nak fujifilm mini instax. cooL n comeL >__<

fes time dtg snie nie =P

oniechan said...

a ah2..tula yg leceh tuu..karang kang syok x engat p amek2 gmba.pastu peram je.malas nk cuci ;p

owh2,fujifilm mini instax pon cute jugak!>.< *baru je google td pas bc comment u ;p*

Kairel Keflee said...

cantik pic! :D

oniechan said...

khairel keflee : thanx!:D bru blaja2 je tuh.ni yg lg bsemangat ni! ;p

 
Blog Template by Delicious Design Studio