Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Thursday, December 8, 2011

ambil mudah

Assalamualaikum


Core leave aku dah habis.jadi,aku mula bekerja semula jumaat lepas.half day.smpai2 je kt meja,ada sorang senior inform yang aku kena attend training on monday to wednesday,8am-4pm.perghh.best gilerrrr!xpayah buat kerja lagi!and the best part is the training is on normal malaysia working hours!waaa.weee.wuuu.


but the 'haru' part is,senior tu kata suruh jumpa dia before balik for further information.tapi,aku balik on 2am,dia dah balik.aku wat rilek je sbb kwn2 aku ramai dh pergi the same training.tanya diorg jela nnt.bkn susah pun.lek2 je sudah *dlm fikiran aku*


so,on sunday i jst sent a brief msg "weh,ko training aritu ktne?kui 8 an?aku xtau ape2 info" and replied with a brief yet informative "room 3.7.kul 8.xpe,trainer msti dh smpai b4 8"


dengan penuh confiden di dlm dada aku pergi tggu depan room 3.7 pukul 7.50am.oh yer,before tu aku sempat singgah level 1.saja tengok meja kerja aku.ada sorang perempuan dtg tanya kt mana room 1.1.aku tnjuk dgn sopan santun before aku heading to level 3.tup2,smpai 8.10am,xde siapa kat room 3.7.aku dh mula musykil.telefon rakan sekerja,bos,semua x angkat.ke hulu ke hilir.naik turun lif.xtau nk buat apa.ingt nak balik je.tp klu balik mesti kena datang keja plak.aishhh.tetiba teringat perempuan tnya room 1.1 tadi.ok,mari cuba nasib.ketuk2 pintu,semua org pndang.


lady : "yes,can i help?"
aku : "ermm..i got a training today but im not sure...er,i got an information that the training is at room 3.7.but nobody there"
lady : "u r going for what training?"
aku : *gulp.apa nama training tu?????*
lady : "do u know the trainer's name ?" 
aku : *waaaaa.nak balik je boleh tak?*
aku : "ermm..im not sure.." *sambil ternmpak perempuan yg tnya aku td,tetiba je aku teringat kwn aku pnah kata trainer tu nama anitha* "er,r u anitha?"
lady : "yes come in.we r just strtaed..blabla.."


terus rasa mcm Allah betul2 bg petunjuk kat aku through perempuan itu.btw,perepmuan itu bernama humaira dan kami terus jadi kwn baik sepanjang training 3 hari..heee!
lesson learnt : jangan nak ambil mudah je semua perkara okey~


p/s :lately mmg mls nk amek gmbar.lately jugak mls nk amek tau hal org lain sgt.adakah ini tanda kematangan? atau lanjut usia? hahaha


p/s/s : ahad lepas encik bf datang rumah untuk sesi temubual Meet The Parent *wink2* although encik bf terpana,terkujat dengan semua soalan2 cepumas dlm sesi temubual tersebut,The Parent memberi kredit dengan jawapan2 ikhlas yg telah diberi.yeayyy! <3 u moree!!



2 warna pelangi!:

plasterakuluka said...

todiaaa~next step.kena mkn nasik minyak kt banting dlu la jawabnya.pas seromban banting pastu nibong tebal br la smpi turn org tepenn ;p

dhiera said...

perghhh... nen macam tak lame lagi jerk~ wink wink

 
Blog Template by Delicious Design Studio