Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, March 10, 2010

manusia mmg mudah lupa..!kan?

Haritu mcm biasa...aku, a'a, meme'ai,cik p & k'own dinner kat mak anjang * most-favourite-and-xsah-kalau-xtunggu-sampai-sejam-baru-dapat kedai makan for unimap students! ;p*
Sungguh,kedai ni mmg wajib air korang da tinggal separuh baru korang akan dpt makanan..kadang2 da siap tambah air pun x sampai2 jugak..adeh~

And macam biasa, b4 Kak Long aka akak Puteri UMNO *akak ni slalu sgt pki baju pink!* datang kt meja amek order,kena la pkir siap2 kan ape menda yg kite nk order..
mitos : lagi cepat pkir,lg cepat mase amek order lagi cepat diorg masak lagi cepat kite dapat makanan kan..
realiti : apela sangat beberapa minit tu..xde effect sgt pon..lambat jugak dpt mkanan..


Jadi,tengah2 aku fikir nk order ape..entah kenapa aku tiba2 rasa macam dah lame sangat x minum nescafe.aku pikir2 balik - nape ek aku jarang minum nescafe?padahal aku rase nescafe tu sedap..aku suka nescafe! cumanya,aku jarang minum nescafe..kenapa entah!

Malas nak pikir2 lagi,jadi aku order nescafe & nasi goreng tomyam..

Beberapa Jam Selepas Itu.......

Lepas aku setel2 semua kerja,kemas2 apa yang patut,tengok jam- 1.30am,sampai masa untuk aku tidur..golek ke kanan sambil peluk bantal peluk,aku sedia untuk tidur.aku tutup mata...lama~~~~ "ish..nape xrase ngantuk langsung pun?" carik henpon tengok jam- 2.30am.
okey,selalunya aku x pernah ambil masa selam itu untuk tidur.

Aku golek ke arah lain pulak,cari posisi tidur berlainan yang lebih selesa.tutup mata.lama~~~
"serius,langsung x mengantuk!" tengok roomate tidur nyenyak..uhh,JELES!carik henpon lagi untuk tengok jam - 3.30am.aku give up.aku buka mata terkebil2 pandang siling,pndang dinding,pandang locker,pandang kipas pusing2.pandang ape2 yg boleh dipandang dlm bilik tu.

Aku mula berkira2 ape aku buat pagi tadi untuk hari itu.pagi itu aku ada kelas..tengahari pulak baring2 tengok muvi sambil2 online..x nap pun..petang itu pulak aku ade training basketball macam biasa.hurmm..sepatutnya x ada masalah..selama ni memang x ada masalah tidur pun.dikala2 roomate aku ketakutan xboleh tidur sebab baru lepas tengok cerita hantu, aku pulak x sempat nak fikir ape2,dah tertidur..

Aku lanjutkan pemikiran aku tadi nya..malam plak aku pegi makan..balik makan buat keja sikit..eh2,rewind sikit balik..makan..ya..time makan td aku minum nescafe!aku mane boleh minum nescafe.effect die sgt kuat kat aku!selalu aku minum sekali je untuk setahun..time study week..baru aku teringat kenapa aku jarang minum nescafe walaupun aku suka..aishh..

Tengok jam lagi,hampir 5.00am..aku tutup mata je,harapkan boleh jugak tidur.

Tak lama lepas tu aku dengar alarm.pukul 6.40am.xtahulah aku tidur atau tak..atau berapa jam atau minit sahaja aku tidur untuk malam tu..aku terus bangun mandi,solat dan bersiap ke kelas jam 8.00am..




**for u : If I knew missing u was going to be a part of my life, I would never have u let in..I lost me when I lost u..sigh~

3 warna pelangi!:

Murni Shuhada said...

kasihan nya kamu onie.

abeh tu kt kelas ko tak ngantuk ke?

ps: awat la if aku mnum nescafe, makin ngantuk jadiknya?

last2 buku yg (konon2) nk baca tu akan jadi alas kepala utk tidur.

*haih~

penkek coklat said...

serious onie.... sama cam aku... affect system tido aku... tapi oleh kerana aku suka sangat coffee inc nescafe, aku minum very2 pagi... pastu minum air very2 banyak thru out d day konon2 kasi cuci itu caffeine la...

so far so good...

oniechan said...

murni : haha..ok la tuyh murni.bole minum nescafe byk2~ kt clas sok tu mmg jd cm x function sgt la.blurrrr~ je.xle nk focus pon!

penkek : a ah2..kwn2 aku pon ade ckp cmtu.diorg suh aku mnum pg2..then minum air byk2 tuk neutralizekan blik..huhuh

 
Blog Template by Delicious Design Studio