Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Monday, January 30, 2012

2012 starts with a smile :)

Assalamualaikum :)

Ini post pertama untuk tahun 2012 walaupun dah nak masuk bulan february =.='

Afterall,memang banyak lah benda terjadi,yang boleh diupdate sebenarnya.jum review secara cepat dan ringkas! *sebab malas nak taip panjang2*haha

30 December 2011 lepas adalah birthday aku.pukul 2pagi hari tersebut,aku balik kerja macam biasa...keluar je dari office,lagi setapak nak smpai cab hsbc,telefon berbunyi.encik boipren kata dia ada tunggu kat luar gate.ok,muke serabut,tudung serabai tapi dah tak berapa nak kesah sebab hati gembiraa!

dalam kereta selepas berborak2 dengan topik "kenapa susah2 datang ni?", tup2, encik boipren bagi hadiah birthday :DD tengok kotak die kecik je..smbil2 bukak wrapper,aku agak die bagi jam tangan.skali abes bukak wrapper,nampak benda ni


-
-
-




tapi aku still ingat die bagi jam.saja nak bagi gempak letak dalam kotak blackberry.dengan agak terkial2 aku bukak kotak...and aku nampak ini...
-
-
-
-
-
-


serta merta aku terdiam.dlm hati "die nak main2 ke hape?"trus carik henpon die..sebab henpon die pun sama cmni jugak.then nampak henpon die ad kat dashboard.trus diam n pandang je..rasa nak nangis.serius sepanjang hidup aku,ni lah hadiah besday paling mahal aku pernah dapat!huhu.and it was my favourite phone!!!!rasa macam nak peluk2 encek boipren kat situ jugak.tapi mana boleh~ hehe

actually ada card sekali ,but let me keep by myself je card tu eh!

2hari selepas kejadian,kami keluar celebrate yg betul2 punya.yela,aritu dah hampir 3 pagi.x manis la ye takk?hee


2 hari selepas kejadian

p/s : perasan tak encek boipren ada pakai 2 baju?bju purple tu act aku yg bagi.beli sebab ad jualan murah kt dewan ape tah. ok fine,memang aku bagi brg murah2 je kat die.=.='

=============================================================================

ok,done with 2011 which was ended happily~

kite cerita pasal career pulak.

mungkin ada yang tau,mungkin ada yang tak tau aku bekerja di hsbc untuk UK account.by it means,waktu kerja dan cuti juga perlu ikut UK.kerja di hsbc memang seronok.facility tip top.kelassss kau jahh! tapi kerja untuk UK tu yang x seronok.and referred to my previous2 post,banyak kali jugak aku mengalami tekanan perasaan yang melampau.bertambah stress bile tengok kawan2 sekuliah dulu dah lama bergelat engineer,dah boleh daftar untuk Board of Engineer,tapi mengenang nasib diri kerja customer service untuk UK,memang stress!tapi apa nak buat,REZEKI MASING-MASING...

untuk itu,aku double,triple up kan aku punya usaha mencari kerja.ke sana kemari mendrop resume,semua jenis website aku terjah.paling2 dapat la jugak interview.aku kire,sepanjang aku lepas grad dlu ada dlm 20 + interview aku pergi.tapi tak lebih dari itu. :( sekadar interview saja.

emosi ups and down,down and down.tapi di kala sinar harapan kelam2,aku dapat 1 call untuk hadir interview.aku recognise number tu number area meru,klang.terus aku jangka Top Glove yang panggil.sebab haritu aku ada terjah Top Glove,diorang terus buat interview.and diorang kata akan panggil lagi skali,suruh prepare kan payslip sekali time datang kali kedua.tapi suara akak di telefon itu tak menyebut apa2 tentang Top Glove.dan nama company yg disebut itu memang aku x berapa nk recognise.

lepas tu terus check email,check company profile secara cepat sebab dah nak pergi kerja.tp sempat check sent items dekat email,takada application yg aku send tuk company tu.rasa nervous sebab diorang nak suruh esok jugak dtg interview.maka,memang aku tak sempat nk study apa2 lah kan!inform berita ni dekat family and encik boipren.encik boipren.

so the interview went well and on my way back home from the interview,diorang dah call kata I am accepted and offer letter will be ready next week!!!:DDDD

encik boipren tanya if aku memang ada apply keja kat company tu ke and aku kata rasa macam tak ada.then he said dia yang antarkan application aku on 2am,the night before the company called for interviews.okeyyyyy..and that is why I LOVE U EVEN MOREEEEE!!!

so,i resigned with 1 month notice and will be started my new work end of February nanti.hope everything will be greatt.and yes,im back to malaysia.hahaha



p/s : iyer2 kata nak tulis secara ringkas.tapi end up with berjela2.ampunn~ hehe

1 warna pelangi!:

dhiera said...

wiwit... nanti boleh la pinjam BB nen~ hekhek

double sweet. bila encik boipren hantar kan resume. wuwuwu. terus rindu juta-juta trillion dekat tunang sendiri.. tak sabar nak keje sama-sama dia even terpaksa sacrifice minat sendiri. sedih tapi dalam masa yang sama suka! sebab tak payah PJJ. weee.. (macam dah wajib kahwin. gagaga)

nanti kite jumpa disana, darl~

 
Blog Template by Delicious Design Studio