Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Wednesday, January 7, 2009

pilot

Ini entry pertama aku..
entry ini aku namakan 'pilot'.kononnya macam dalam mana2 cerita bersirilah kan.ep1 mesti title die pilot..korang sedar kan?

aha..sebab musababnya adalah ep1 itu hanyalah mengenalkan penonton dengan watak2 dalam cerita tersebut serta membawa arah tuju cerita itu..

jadi,untuk entry pertama ini,aku hanya mahu mengenalkan sedikit tentang diri aku..sikit saja sudahlah..
sebenarnya,takde apa2 yg menarek sgt pon tentang diri aku..
tapi x kesah lah..kan?

sebenarnya entry ini sudah aku fikirkan lama..tp aku maseh x sempat ( atau buat2 x sempat) nak sign up blogger ineyh..
aku tau,memang mudah untuk sign up..perlukan 3 langkah sahaja..cuma aku x tau nak menamakannya..atau mahu guna nama apa..

tengok blog2 org laen,macam2 nama mereka..menarik! dan aku maseh tiada idea..walaupun ianya hanya nama.tapi nama membawa makna bukan..takkanlah aku nak memberi nama yg tidak membawa sebarang makna..?!

jadi,step pertama : aku cuba melihat diri sendiri..luaran dan dalaman..mencari nama yang sesuai untuk aku bawakan untuk blog ini..
tahu apa yang aku nampak? 'gadis cepat haus' , ' 'gadis berat tak sampai 40kg' , atau 'perempuan kurang lemak'
err..jadi,nama apa yg sesuai agaknye?

xpelah..biarkanlah dahulu..
biar aku perkenalkan diri tanpa nama..

*setelah beberapa minit*
mcm mane nak start ye?ttbe terasa malu pula..mcm kena temuramah sja..haha..perasan betul!!

*setelah hilang sedikit rase malu*
pertamanya,tentu aku maseh muda..maseh 20-an gtu..
maseh belajar,di negeri paling kecil di malaysia..negeri ya,bukan wilayah persekutuan atau pulau2..
anak jati selangor yg bru menang piala sumbangsih beberapa hari lepas..*go red giant!* walaupun begitu,aku sebenarnya dilahirkan di seremban,n9 *jati selangor ke?*
agak pendiam orangya..bukan saje2 nak jd pendiam,tapi ckp byk sikit saja,aku dah mula haus..kemana pergi pun kena bwk bekal air..leceh lah!

urm,smpai sini jela..
kan aku kate sikit jer tadi..

cukuplah pengenalan diri ini,
lain kali cerita lagi..
*pantun dua kerat lagaknya! ;p*

*setelah 2 hari berfikir*
n finally, i chose "the rainbow" as my not-so-official-blog's name..
nape?
sebab aku suke rainbow la..
n rasenye xde sapew yg x suke rainbow..kan?
bukan senang2 kite nak jupe rainbow..
then,rainbow ade 7 kaler..
n op cos,my fav no is se7en!
lalalala~

**next monday = 12jan,i will start my internship..rase chuak bercampur excited bermain2 d dalam dada..kawan2,doakan aku yaaa~~

2 warna pelangi!:

Bajet said...

ko baru nak mula onie. aku hari ni bersamaan dengan 9/1/09 adalah hari terakhir aku. sob-sob

oniechan said...

hehe..slamat kembali ke utp la naa~~

 
Blog Template by Delicious Design Studio