Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Wedding tickers

Daisypath Wedding tickers

Monday, February 16, 2009

kisah tentang encek pembuli

pagi ini aku pergi kerja dgn ceria..
baru beberapa langkah...tiba2..pembuli utama aku keluar dr technician room..
erk..tapi aku mantain senyum dan menegur "pagi encik pembuli "
*bru aku sedar name betul die agk same dgn bunyi pembuli itu sendiri*
sungguh2,die mmg suke buli aku..physically..n emotionally..!

mcm biase,aku sapu2 ciket workshop tuyh..then sume staff gathered - morning meeting.
encik pembuli trus amek tmpat sblah aku.smbil bace paper 2 hari lpas?!
*lantak ko lahh*
smpai ruangan jobstreet,die trus pndang aku dgn muke aku sorg je yg betul,die mule menghentam aku..
kali ini hentaman ttg kerjaya dan mase dpn aku..bagi die,sume yg aku buat dan pilih tu salah..
encik pembuli buat satu list yg agk pnjang ttg pilihan yg patut aku pilih dulu *3 thn lpas*
"ko patut ambek ni..ni...ni..takpun ni.."
"klu ko ambek ni..ko blalablabla.."

tiap hentaman aku jwp dgn tenang dan penuh hormat..tp encik pembuli maseh x puas hati dgn ketenangan aku..die bg ayat sgtlah pedas dan buat macam dunia ini betul2 die yg punye..
*cth ayt pedas: "ko ingat dgn kebodohan ko tu...blablabla.." *
aku da mule menggigil thn marah..

honestly,pada mulanya..sungguh2 aku x suke dgn kos kejuruteraan bahan..
meraung2 aku time dpt result upu..aku student bio kt matrik n aku mmg betul2 xtau ape2 ttg kos tu!
hampir setahun lbeyh aku adapt diri aku sndiri dgn situasi ini,mangajar hati untuk menerima dan berhenti merungut..
mmg aku berjaya..plus,im proud of it - materials girl~~ hehe
aku sudah nmpak bayang2 ttg kerjaya aku dan aku sudah mula merancang untuknya..
aku sedar,itulah yg terbaik untuk aku..

tp dgn selamba encik pembuli musnahkan semua rancangan dan masa depan aku!
aku betul2 x faham..sedangkan die 'makan garam dulu dr aku'
tentu die sedar dunia ini x semudah itu..
dan tentu dia sedar kite xkn dpt semua yg kite nak..
dan juga sedar bahawa wang bukanlah segala2nya..

instead of merungut,menyalahkan semua pihak dan angan2kan yg x pasti..lebih baik kite berusaha yg terbaik dan mjaga ape yg kite ade..

akhirnya aku bersuara lantang dan keluarkan semuanya~~
*nsb baek time tu dah hbs morning meeting*
barulah die terdiam..dan truskan mbace paper 2 hr lpas tu..

***hari ini aku dapat naek tank!!yeayy~ kitorg naek untuk psg PRV..sgt nyaman kt ats tu..n oleh sbb encek2 kontraktor tu suro aku nengok jer,aku cm berpicnic jela ats tu..lalala

3 warna pelangi!:

myNameShallnotBeNamed said...

okeyh gurll
BASYAHHHH! untuk kata2 ituyh
ak ney tunggu masa ja nak kuarkan ayat2 pedas
sabar ak still ada limit
hahaah

oniechan said...

haha..
go gurl!!lbey limit je,kte kne CANTAS!!
nnt dri sniri je yg mkn ati..
dan itu sgt x sehat~

MBM said...

it better to look forward and plan rather than look back and regret..

agreed??

hehehe........

salam perkenalan di alam maya onie chan...

 
Blog Template by Delicious Design Studio